• Η Φολέγανδρος είναι ένα μικρό νησί των Κυκλάδων κοντά στη Σαντορίνη. Ο μοναδικός της χαρακτήρας κατάφερε να μείνει άθικτος στο πέρασμα του χρόνου. Ευτυχώς, η έλευση του τουρισμού δεν επέφερε αλλαγές στο σκηνικό, κάτι που γίνεται εύκολα κατανοητό μόλις κάποιος επισκεφτεί το νησί.

     

     

     

     


    Η ομορφιά της Φολεγάνδρου βρίσκεται στην αντίθεση μεταξύ του αφιλόξενου πετρώδους τοπίου και της ηρεμίας του ορίζοντα . Χρόνια σκληρής δουλειάς κατάφεραν να εξημερώσουν τις αντιξοότητες της φύσης και να μεταμορφώσουν το νησί σε έναν φιλόξενο προορισμό.

     

     

     

     

     


    Οι κάτοικοι της Φολεγάνδρου διακατέχονται από βαθιά αισθήματα σεβασμού για την φύση και η σεμνότητα τους αντικατοπτρίζεται και στο δομημένο περιβάλλον του νησιού. Τα λεμονόσπιτα, οι θυμωνιές αλλά και τα σπίτια σχηματίζουν συμμαζεμένους όγκους που προσαρμόζονται στο τοπίο. Το στοιχείο της υπερβολής δεν υπάρχει πουθενά και όλα έχουν την θέση τους. Και το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου αναμενόμενο ή βαρετό. Η φαινόμενη αυστηρότητα διακόπτεται από έντονα χρώματα και ολάνθιστες μπουκαμβίλιες.

     

     

     

     


    Η αύρα και η ενέργεια του νησιού, ήταν από τους βασικούς λόγους που επιλέξαμε την Φολέγανδρο για το έργο μας.

    …περισσότερες φωτογραφίες