• Παραλίες

    Οι παραλίες της Φολεγάνδρου διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

    Τις νότιες που είναι πάντα προστατευμένες από τον αέρα και τα νερά είναι ήρεμα και τις βόρειες που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες αλλά αξίζει να τις επισκεφτεί κανείς.

    Η Αγκάλη, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Γεώργιος, το Κάτεργο, το Λιβαδάκι, το Αμπέλι και το Λατινάκι είναι από τις πιο γνωστές παραλίες .

    Μονοπάτια

    Στο νησί υπάρχουν διάσπαρτα μονοπάτια που παλιότερα αποτελούσαν το οδικό δίκτυο κατά μήκος του οποίου οι ντόπιοι μετέφεραν τα προϊόντα τους.

    Ο πιο ευχάριστος τρόπος για να ανακαλύψει κανείς το τοπίο της Φολεγάνδρου είναι περπατώντας. Το δίκτυο των μονοπατιών είναι καλά διατηρημένο και ο περιηγητής μπορεί με αυτόν τον τρόπο να εξερευνήσει την πανίδα και την χλωρίδα του νησιού .

    Μερικά οδηγούν σε παραλίες οπότε ο περιπατητικός τουρισμός συνδυάζεται με το κολύμπι.

    Φαγητό Και Νυχτερινή Ζωή

    Η Φολέγανδρος έχει σημαντική γαστρονομική παράδοση και κάποια φαγητά της είναι αρκετά διάσημα όπως η ματσάτα , τοπικό ζυμαρικό που παραδοσιακά συνοδεύεται από κόκορα.

    Στο νησί υπάρχουν εστιατόρια με ευρωπαϊκές και τοπικές γεύσεις για κάθε γούστο. Καθώς ο ήλιος πέφτει, οι πλατείες τις χώρας γεμίζουν με κόσμο και μια γιορτινή ατμόσφαιρα επικρατεί. Τα μπαρ μένουν ανοιχτά μέχρι τις 3.00.

    Οι βιλες «AlkyonVillas» βρίσκονται σε τέτοιο σημείο που απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής του νησιού.

    Χρήσιμοι σύνδεσμοι

    www.folegandros.gr

    www.folegandros.com